Doorontwikkeling herstelzorg ouderen bij Cordaan

Doorontwikkeling herstelzorg ouderen bij Cordaan

Datum: 10 november 2018

Cordaan heeft een directeur aangesteld voor het domein ‘Specialistische Zorg voor Ouderen’ om het eerstelijnsverblijf, de geriatrische revalidatie en de onlangs geopende WijkKliniek dicht bij elkaar te organiseren. Met als doel een forse impuls te geven aan de doorontwikkeling van de herstelzorg voor ouderen.

Internist ouderengeneeskunde Monique Slee-Valentijn is per 1 november a.s. benoemd tot directeur van het domein “Specialistische Zorg voor Ouderen”. Cordaan heeft een aantal verpleeghuislocaties in Amsterdam en omgeving. Daarnaast heeft Cordaan met Amsterdam MC en het Zilveren Kruis het concept  ‘Wijkkliniek’ ontwikkeld. Deze kliniek biedt acute medische zorg aan ouderen en is tegelijk gericht op ondersteuning om verdere achteruitgang te voorkomen en inzet om zo fit mogelijk weer naar huis te kunnen. Afgelopen zomer is de Wijkkliniek geopend in Amsterdam Zuidoost.

Meer ouderen terug naar huis
Vanuit het domein ‘Specialistische Zorg voor Ouderen’ zal Cordaan de samenwerking met de ziekenhuizen BovenIJ, OLVG, Amsterdam UMC en Spaarne Gasthuis verder intensiveren. Daarnaast biedt samenwerking met het domein Zorg in de Wijk (thuiszorg) mogelijkheden voor een nog hoger percentage aan oudere cliënten dat in staat is van het verpleeghuis/eerstelijnsverblijf weer naar huis terug te keren.

Zie ook het artikel op ZorgenZ: Wijkkliniek: zorg voor ouderen dicht bij huis

 

(Illustratie: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *