Documentaire over Levenseindekliniek

Documentaire over Levenseindekliniek

Datum: 9 februari 2016

levenseindekliniek_bloemenpad_zorgenzIn de documentaire Levenseindekliniek volgen Marcel Ouddeken en Hans Kema drie mensen die hun leven ondraaglijk vinden en niet langer willen leven. De film van 55 minuten, die op 15 februari wordt uitgezonden op NPO2, laat zien hoe de Levenseindekliniek omgaat met de doodwens. Op 9 februari werd in De Wereld Draait Door al een gesprek hierover gevoerd met de artsen Gerty Casteelen en Remco Verwer.

De Levenseindekliniek noemt de film een ‘monument voor de euthanasiepraktijk’. In de film volgen de makers de medewerkers van de kliniek in hun relatie tot een psychiatrische patiënt, een vrouw met dementie en een 100-jarige vrouw. Er wordt een beeld geschetst van de inspanningen om binnen de grenzen van de wet, mensen te helpen die met hun verzoek tot levensbeëindiging bij hun eigen arts geen gehoor vinden. Daarbij komt ook de beoordeling door de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie (RET) aan de orde.

Vertoningen
Een voorvertoning van de film is geprogrammeerd op zaterdag 13 januari a.s. om 15.00 uur in De Balie in Amsterdam. Na de vertoning vindt een gesprek plaats met Steven Pleiter, directeur van de Levenseindekliniek, en Nienke Nieuwenhuizen, voorzitter van de beroepsvereniging Verenso.

De film wordt op NPO2 uitgezonden op maandag 15 februari om 20.25 uur. Aansluitend praat Coen Verbraak met drie betrokkenen over de dilemma’s rond de actuele euthanasiepraktijk in Nederland.

(Foto: Tappasan Phurisamrit/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

1 Comment

  1. Het was een aangrijpende, begrijpende documentaire.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *