Diagnostiek Zorggroep Almere naar Saltro?

Diagnostiek Zorggroep Almere naar Saltro?

Datum: 13 oktober 2014

gezondheidscentrum_filmwijk_almere_zorgenzHERORIËNTATIE VAN ZORGGROEP – Bezorgdheid bij het Flevoziekenhuis nu de Zorggroep Almere overweegt om een deel van de diagnostiek bij Saltro onder te brengen. Omroep Flevoland besteedde er afgelopen weekend een uitzending aan.

In de uitzending werd door Saltro en het Flevoziekenhuis bevestigd dat er sprake van is dat bijvoorbeeld het bloed prikken en de longfunctie onderzoeken in 2015 naar het van oorsprong ‘huisartsenlaboratorium’ in Utrecht verhuizen. De Zorggroep Almere, waarin alle huisartsen, verloskundigen en apothekers samenwerken, meldde echter dat het gaat om een nieuwe invulling van diagnostische activiteiten, waarover ze met een aantal organisaties in gesprek is.

Omroep Flevoland zegt over de interne Kadernota 2015 van het Flevoziekenhuis te beschikken, waarin wordt berekend dat het wegvallen van de Zorggroep Almere als klant een omzetverlies van 2,9 miljoen euro per jaar betekent. Een woordvoerder stelt nu al vragen bij de gegevensuitwisseling en waarschuwt voor het dubbel uitvoeren van diagnostisch onderzoek. Al schuwt de onderneming bij zo’n substitutie de samenwerking met Saltro niet. Want wellicht dat het ziekenhuis in de toekomst als onderaannemer het radiologisch onderzoek voor Saltro kan doen.

De uitzending van Omroep Flevoland is hier te bekijken.

(Foto: Een van de 22 gezondheidscentra van Zorggroep Almere. Dit gebouw in de Filmwijk blinkt ook uit door een bijzondere vormgeving. Er staan 40 zorgverleners klaar voor de 11.000 inwoners van de wijk.)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *