Denk mee over ICT-standaarden in de zorg

Denk mee over ICT-standaarden in de zorg

Datum: 26 maart 2019

In het Informatieberaad Zorg werken bestuurders uit het zorgveld en het ministerie van VWS onder andere aan standaarden voor ICT in de zorg. Dit betreft zowel de uitwisseling van patiëntgegevens als het eenduidig, gestandaardiseerd uitwisselen van deze gegevens. Het Informatieberaad vraagt zorgprofessionals, patiënten, IT-specialisten en –leveranciers maar ook alle anderen die affiniteit hebben met zorg en ICT om hierbij mee te denken.

De documenten ‘Kaders voor het Duurzaam Informatiestelsel’ staan open voor consultatie. Belanghebbenden kunnen op deze open consultatie reageren tot en met 15 april 2019.

Voor deze open consultatie zijn vijf documenten beschikbaar:
– Het ingevulde format voor open consultatie
– Deel 2: Richtlijnen voor het duurzaam informatiestelsel in de zorg (introductie)
– Bijlage 2a: Modellering van het duurzaam informatiestelsel in de zorg
– Bijlage 2b: Begrippenlijst
– Bijlage 2c: Richtlijnen

Via de link Kaders voor het Duurzaam Informatiestelsel krijgt u aanvullende informatie over de desbetreffende consultatie en is aangegeven hoe u uw input kunt aanleveren. Eerlijk is eerlijk: het is even doorbijten, het betreft soms taaie kost. Alleen al dat er is gekozen voor consequent de overbodige term ‘duurzaam’ (in ‘duurzame informatiestelsel’) komt de leesbaarheid niet ten goede.

Reageer op deze consultatieronde
Het kan mogelijk wat eenvoudiger. Tegelijk is het lastig om deze ingewikkelde materie duidelijk toe te lichten. Daarom is uw reactie van belang. Zijn de begrippen helder uitgelegd? Welke richtlijnen zijn overboden? Welke moeten worden toegevoegd? Is de verhaallijn helder? Laat weten wat u ervan vindt en reageer op deze open consultatieronde.

Van behandelkamer naar huiskamer
Gezondheidszorg is in beweging: van de behandelkamer naar de huiskamer en van het ziekenhuis naar de smartphone. Uw input voor de openbare consultaties van het Informatieberaad draagt bij aan de manier waarop gebruik wordt gemaakt van technologische vernieuwingen in de zorg.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *