De beste gezondheidsapps van dit moment

De beste gezondheidsapps van dit moment

Datum: 26 september 2022

Gezondheid, dat heeft weinig met technologie te maken toch? Op het eerste gezicht zou je dit misschien zeggen, maar wanneer je een willekeurig ziekenhuis binnenloopt besef je al snel hoe belangrijk technologie tegenwoordig is. Maar niet alleen in een ziekenhuis, ook in je eigen broekzak zit tegenwoordig veel wat jou écht kan helpen om gezonder te worden of gezond te blijven. Met welke apps dat kan op bijvoorbeeld je iPhone 12? Hierbij deze 3 apps op een rijtje.

1.      SkinVision

Dit is een app waarbij je gemakkelijk van een moedervlek (waar jij een beetje onzeker over bent) een foto kan maken. Deze foto wordt dan eerst door middel van technologie door allerlei algoritmes beoordeeld. Deze algoritmes werken op basis van een database met miljoenen foto’s van moedervlekken, kwaadaardige en compleet veilige. Ze vergelijken jouw foto hiermee. Als er ook maar 1% kans is dat het een kwaadaardige moedervlek is, dan gaat er digitaal een arts naar kijken. Pas als die ook twijfelt of ziet dat het mis is, verwijst hij je door. Door dit digitale proces scheelt het je een hoop tijd, je wilt niet voor elke moedervlek naar de dokter. En daarnaast is de drempel ook lager, een fotootje maken en versturen is zo gedaan. De app is bij veel zorgverzekeringen inbegrepen.

2.      Lifesum

Met deze app op je iPhone se 2022 kun je alles bijhouden qua eten en bewegen. Er staan allerlei diëten op die je kunt gaan volgen, vele voedzame en lekkere gerechten, en hiermee tel gemakkelijk je calorieën. Daarnaast synchroniseert deze app met bekende andere gezondheidsapps zoals FitBit en Runkeeper. Zo hoef jij niet handmatig in te voeren hoe lang je hebt gelopen en hoeveel calorieën je dus hebt verbrand. Deze app wordt gebruikt door vele professionele sporters, voedingsdeskundigen en celebrities. En dat is niet voor niets. Het is (beperkt) gratis te gebruiken en anders zijn de kosten niet hoog (een paar euro per maand).

3.      Voedingscentrum

Voedingscentrum

Eigenlijk hebben we het hier niet over één app, maar álle apps van het Voedingscentrum. Dit zijn de ‘Kies ik gezond’-app, Mijn eetmeter-app, Receptenapp en de Zwangerhap. De Nederlandse overheid heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de gezondheid van Nederlanders. En dat is ook terug te zien in het budget voor het Voedingscentrum, om die reden hadden ze budget voor de ontwikkeling van verschillende apps. Allemaal even nuttig, leuk en gratis!

Met deze apps wordt jij kerngezond! Ben je dat al? Dan blijf je met deze apps dat ook!

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *