Dag van de Wilsverklaring

Dag van de Wilsverklaring

Datum: 1 september 2015

euthanasie_doodnormaal_nvve_zorgenzOp 3 september, de jaarlijkse Dag van de Wilsverklaring, lanceert de NVVE het lespakket Euthanasie Doodnormaal. Tegelijk gaat wederom de campagne ‘Een mooie dag voor je wilsverklaring’ van start, een publiekscampagne om de bekendheid en het gebruik van wilsverklaringen, zoals het behandelverbod en het euthanasieverzoek, te vergroten.

Leerlingen van het Hyperion College in Amsterdam zullen op 3 september het lespakket om 9.00 uur ontvangen van de nieuwe directeur van de NVVE, Robert Schurink. Veel middelbare scholieren maken werkstukken over euthanasie en benaderen de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde met vragen. Ook docenten bespreken euthanasie in de klas, maar missen toegankelijk informatiemateriaal. Daarom heeft de NVVE een lespakket met informatie over euthanasie ontwikkeld. Het lespakket bestaat uit gefilmde portretten van (jonge) mensen die met euthanasie te maken hebben (gehad) en een arts die vertelt over zijn ervaring met euthanasie. Er is uitgebreide informatie te vinden over wat euthanasie wel en niet is, over de Euthanasiewet en hoe euthanasie gebeurt. Voor docenten en leerlingen HAVO/VWO staan opdrachten op de website www.euthanasiedoodnormaal.nl. Het lesmateriaal is geschikt voor diverse vakken, onder andere maatschappijleer en Nederlands.

Tijdig opstellen en bespreken
Met de publiekscampagne richt de NVVE zich tot iedere Nederlander die wensen met betrekking tot zijn of haar levenseinde heeft, of daar wel eens over nadenkt. Mensen geven aan het opstellen en bespreken van de verklaringen voor zich uit te schuiven, waarmee zij het risico lopen dat aan hun wensen geen gehoor wordt gegeven. De NVVE wil het belang van het tijdig opstellen en bespreken van de wilsverklaring benadrukken, onder het motto: Elke dag is een mooie dag voor je wilsverklaring.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *