Congres 1e lijn: geïntegreerde zorg en transformatie

Congres 1e lijn: geïntegreerde zorg en transformatie

Datum: 27 oktober 2014

Marc_Bruijnzeels_JVEIHERINRICHTING VAN HET ZORGLANDSCHAP – Wie hulp nodig heeft bij de zoektocht naar nieuwe organisatorische samenwerking, gaat a.s. vrijdag naar het congres De Eerste Lijn Transformeert: Herinrichting van het Zorglandschap. Met name de extramuralisering, dat meer mensen met complexe problematiek in de thuissituatie moeten worden begeleid, vraagt om nauwere samenwerking tussen de domeinen en disciplines.

De professionals willen wel. Zorgpaden en arrangementen worden uitgedacht. Nu dienen deze veranderingen in de organisaties te worden geïmplementeerd. Hoe doe je dat? Wat zijn de succes- en faalfactoren daarbij? Wat moeten we doen op systeem-, organisatie-, professioneel en klinisch niveau? Wat zijn de functionele randvoorwaarden (geld, ict, personeel e.d.) die samenwerking stimuleren en hoe bereiken we de samenwerking (leiderschap, innovatie e.d.)?

Acht voorbeelden
Het aangepaste programma van het jaarlijkse eerstelijns congres geeft op 31 oktober antwoorden. Vanuit het JVEI-kader van geïntegreerde zorg worden acht inspirerende voorbeelden aangedragen. Maar de deelnemers worden ook uitgedaagd de mogelijkheden in de eigen omgeving te bespreken. Dat levert aan het eind van de dag een goed overzicht van de kansen in uw eigen omgeving op.

Prijs van PharmaPartners
Voor de lunch zal de Eerstelijns Transformatieprijs van € 5.000,- uitgereikt worden aan de persoon/het project dat het afgelopen jaar de kwaliteit van zorg sterk heeft verbeterd en waar ICT een wezenlijk onderdeel vormt. De prijs wordt mogelijk gemaakt door PharmaPartners, vanuit de overtuiging dat IT is geen doel op zich, maar wel essentieel voor de kwaliteit van zorg. Hiernaast stelt de softwareleverancier een prijs van €2.500,- ter beschikking voor het belonen en stimuleren van high potentials.

Datum: 31 oktober. Tijd: 9.00 – 17.00 uur. Locatie: Hotel Van der Valk, Almere. Nadere informatie bij Bernadette Bornhijm, b.bornhijm@jvei.nl. Het volledige programma en de aanmelding zijn bereikbaar via deze link. Het congres wordt mede georganiseerd door InEeen, het ROS Netwerk en de Zorggroep Almere.

(Dagvoorzitter is Marc Bruijnzeels. Foto: Studio Oostrum.)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *