Cohesie biedt integrale zorg voor kwetsbare ouderen in Noord-Limburg

Cohesie biedt integrale zorg voor kwetsbare ouderen in Noord-Limburg

Datum: 23 september 2016

ehealth_platform_cohesie_zoegenzCohesie, een coöperatie van 113 huisartsen en andere zorgverleners, met een populatie van 233.000 patiënten in Noord-Limburg, zet in op een regionaal ehealth platform voor integrale samenwerking. De eerste concrete uitwerking omvat de optimalisatie rond de multidisciplinaire zorg voor kwetsbare ouderen en hun omgeving.

Hoe komt de keuze voor zo’n platform tot stand? Hiervoor is een uitgebreid selectietraject uitgezet, vertelt Guus Jaspar, huisarts en medisch directeur bij Cohesie. Een regionaal eHealth platform moet multidisciplinair het samenwerken ondersteunen rondom een centraal dossier waarbij de patiënt integraal begeleid kan worden. Het platform moet vanwege de open standaarden kunnen aansluiten op de bestaande systemen zodat sprake is van goede informatie-uitwisseling. Op basis van de behoefte van patiënten en zorgverleners is uiteindelijk gekozen voor VitalHealth vanwege de goede en flexibele aansluiting op de zorgprocessen, de mogelijkheid van participatie van de patiënt of mantelzorger en de toekomstbestendige architectuur. “VitalHealth Software heeft een innovatieve blik op samenwerking in de eerste lijn en een frisse opmaak met een indeling die de werkprocessen van de POH goed ondersteunt.”

Van ketenzorg naar integrale regiozorg
Bij Cohesie zijn de huisartsen koplopers in goede en eenduidige huisartsenzorg die gericht is op integrale samenwerking in de regio. Deze positie wordt verstevigd met het platform om samenwerking zo goed mogelijk te ondersteunen en de stap te maken van ketenzorg naar integrale regiozorg. Het zorgprogramma geïntegreerde ouderenzorg binnen het platform maakt nu multidisciplinaire en integrale samenwerking mogelijk voor kwetsbare ouderen. Dit is inclusief hun brede netwerk, waaronder wijkverpleegkundigen en de specialist ouderengeneeskunde. Hiermee kan de screening, registratie, samenwerking en communicatie tussen de zorgdisciplines en de patiënt optimaal functioneren. De overstap naar VitalHealth biedt Cohesie de mogelijkheden om door te blijven groeien in de ontwikkelingen die spelen in de zorg.

Over coöperatie Cohesie
Coöperatie Cohesie U.A. is een organisatie van en voor huisartsen. Binnen dit samenwerkingsverband bundelen alle 113 huisartsen in de regio Noord-Limburg hun kennis en krachten voor een sterke eerstelijns zorg die de individuele praktijken overstijgt. De praktische uitvoering hiervan wordt verzorgd door een aantal werkmaatschappijen die vallen onder de coöperatie. Ga voor meer informatie naar www.cohesie.org.

(Foto: Chesky/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *