Casemanagers dementie: Helden achter de voordeur

Casemanagers dementie: Helden achter de voordeur

Datum: 12 september 2019

Voor Alzheimer Nederland zijn casemanagers dementie de helden achter de voordeur. Deze organisatie vindt dat naast iedere persoon met dementie een casemanager dementie hoort te staan. Ze zijn een belangrijke steun voor mensen met dementie en hun naasten. In het boekje Helden achter de voordeur staan mooie, persoonlijke verhalen, waarin de casemanager de helpende hand biedt, maar ook intensief samenwerkt met de huisarts en gemeente. Met deze publicatie is Alzheimer Nederland deze en volgende maand een campagne gestart om de vindbaarheid van casemanagers dementie te verbeteren.

In het boekje staat duidelijk omschreven wat de functie casemanager dementie inhoudt. En dat de huisarts of wijkverpleegkundige deze dient aan te bieden aan iemand met dementie en de mantelzorgers. Mensen kunnen deze zorgverlener ook zelf bij de mantelzorger of de verzekeraar aanvragen.
VWS-minister Hugo de Jonge noemt casemanagers doeners die niet stoppen voordat de juiste zorg en ondersteuning is geregeld. Ze zijn als centraal aanspreekpunt de verbindende schakel tussen de wijkverpleegkundige, huisarts, mantelzorgers, verpleeghuis en vrijwilligers.

Samenwerking
De rode draad in de verhalen uit het boekje is samenwerking. Casemanagers dementie helpen mensen het overzicht te houden. En daardoor kunnen mantelzorgers het vol houden.
Alzheimer Nederland wijst erop dat de beroepsgroep de afgelopen jaren veel werk heeft verzet om de opleidingen en kwaliteit te verbeteren. ’Belangrijke stappen want de verwachtingen voor deze duizendpoten zijn hoog.’

U kunt het boekje Helden achter de voordeur gratis downloaden. U kunt ook een exemplaar aanvragen via info@alzheimer-nederland.nl onder vermelding van ‘boekje Helden’.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *