Campagne ZEKER: informatieveiligheid in de zorg

Campagne ZEKER: informatieveiligheid in de zorg

Datum: 4 oktober 2018

Per 1 oktober jl. is de campagne ZEKER van start gegaan, die twee weken duurt. Het is een initiatief van de eerstelijnsorganisatie InEen en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De campagne wijst medewerkers op het belang van informatieveiligheid in de zorg en geeft hen handvatten hoe om te gaan met gevoelige informatie.

In de zorg worden veel gegevens verwerkt. Op papier, maar ook steeds vaker digitaal. Het is belangrijk dat alle medewerkers in een zorginstelling zich bewust zijn van wat zij kunnen doen om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie niet in verkeerde handen valt. Informatieveiligheid staat voorop.

Veel beschikbaar materiaal
Onder het motto ‘Teken voor ZEKER’ besteden eerstelijnsorganisaties en ziekenhuizen aandacht aan het veilig en verantwoord omgaan met gevoelige informatie in de zorg. Er veel materiaal beschikbaar met tips over het veilig omgaan met gegevens in de zorg. Medewerkers in de zorg kunnen hun kennis over privacy in verschillende tests toetsen op zorgzekeren.nl. Deze tests zijn ook te bestellen als e-learning modules.

Dagelijkse stelling
Iedere dag staat een stelling centraal over informatieveiligheid. Zo luidt de stelling van 2 oktober: “Ik gebruik WhatsApp nooit om iets over een patiënt te vragen of te zeggen’. 

De dagelijkse stelling wordt gedeeld via de campagnewebsite www.zorgzekeren.nl, via Twitter en uiteraard in de deelnemende praktijken en instellingen.

Alert Online
ZEKER is tevens onderdeel van de landelijke actie Alert Online, die over cybersecurity gaat.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *