Campagne voor nieuwe medewerkers in zorg en welzijn

Campagne voor nieuwe medewerkers in zorg en welzijn

Datum: 2 november 2018

Het bieden van zorg is mensenwerk. En daar zit tegelijk het probleem. Want er zijn al te weinig mensen in de werkzaam, terwijl de zorgvraag stijgt. Als we nu niets doen, is er in 2022 een tekort van 125.000 mensen in de sectoren zorg en welzijn. Het aantrekken van nieuwe medewerkers en behoud van bestaand personeel is dus hard nodig. De campagne ‘IkZorg’ moet hieraan bijdragen. 

De campagne is gericht op een breed publiek. Het maakt gebruik van televisiespotjes, bioscoopreclame, billboards, maar ook persoonlijke voorlichting in de regio. De campagne laat zien hoe divers het werk in zorg en welzijn is. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS: “Niemand kan beter uitleggen waarom werken in zorg en welzijn zo bijzonder en betekenisvol is dan de mensen die dat zelf elke dag met hart en ziel doen. Daarom staan de medewerkers zelf centraal in deze campagne. Zo gaat een ambassadeursbrigade van zo’n 150 jonge professionals op basis van hun eigen verhaal in gesprek met middelbare scholieren over werken in zorg en welzijn.”

Platform
Op het platform Ontdekdezorg.nl laten 600 mensen met uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. De meeste beroepen in de zorg komen daarbij wel aan bod. Van praktijkondersteuners, jongenwerkers, verpleegkundigen tot activiteitenbegeleiders, laboranten, chauffeurs en ICT’ers. Geïnteresseerden vinden op de site informatie over werken in de zorg, praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. . Voor vragen kunnen mensen contact opnemen via e-mail, chat of telefoon. Ook een persoonlijk gesprek in de eigen regio is mogelijk.

Talenten benutten
Minister Bruno Bruins benadrukt dat het werk aantrekkelijker moet zijn, zodat mensen in de zorg willen blijven werken. “Daarom kijken we hoe we het werk anders kunnen organiseren en hoe je het beste uit mensen kunt halen. Zoals bijvoorbeeld de inzet van verpleegkundig specialisten of beeldbellen in de huisartsenzorg.”

Brede samenwerking
De campagne ‘Ik Zorg’ is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg. IkZorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en branche-, beroeps-, werknemers- en werkgevers-organisaties in de sector zorg & welzijn. Voor meer informatie over de campagne, zie www.ontdekdezorg.nl en #IkZorg.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *