Betere samenwerking met congruente IT-infrastructuur

Betere samenwerking met congruente IT-infrastructuur

Datum: 1 december 2014

richard_linders_zorgenz“Eén groep, één informatiesysteem”, zo vat medisch directeur Richard Linders (foto) kernachtig samen waarom Huisartsenzorg Regio Arnhem een overeenkomst met Medicom van PharmaPartners heeft getekend. De groep legt een stevige basis onder de samenwerking met apothekers en andere zorgaanbieders en borgt de continuïteit van zorg voor de ruim 300.000 patiënten in de regio.

Het is de ambitie van de huisartsen in de Regio Arnhem om in samenwerking met apothekers en andere zorgaanbieders kwalitatief hoogwaardige zorg te bieden. Met de keuze voor één gezamenlijk huisartsinformatiesysteem en één apotheekinformatiesysteem zetten de aangesloten huisartsen en apothekers een belangrijke stap.

Regie in de keten
Huisartsen hebben te maken met een toenemende taaklast en een steeds complexere zorgvraag. Dit vereist IT-ondersteuning die de huisarts faciliteert in de behandelrelatie met de patiënt en bij het vervullen van zijn regierol in de zorg. Tegelijkertijd moet slimme IT ervoor zorgen dat de administratieve last tot een minimum wordt beperkt. Op basis van deze uitgangspunten koos Huisartsenzorg Regio Arnhem na een uitgebreid selectietraject Medicom als het preferente huisartsinformatiesysteem voor de regio.

Vehikel dat je nodig hebt
“De huisarts wordt de spil. Om dat te ondersteunen zal je ICT meer moeten gebruiken en dan is één gezamenlijk systeem een van de vehikels die je nodig hebt”, aldus Dorien Cohen Stuart, huisarts in Arnhem. Ruim 75% van de huisartsen die zijn aangesloten bij Huisartsenzorg Regio Arnhem heeft inmiddels getekend voor de implementatie van Medicom. Zij worden vanaf medio 2014 aangesloten op het gezamenlijke informatiesysteem. Een centraal loket van Huisartsenzorg Regio Arnhem en samenwerkingspartners ondersteunt hen bij zowel inhoudelijke, als technische vragen.

Samenwerking met apothekers
Medicom werkt uitstekend samen met Pharmacom, het informatiesysteem dat de apotheken in de regio gebruiken. Dit betekent onder meer dat de huisarts bij het inzetten van een behandeling altijd beschikt over het actuele medicatieoverzicht van zijn patiënten, inclusief medicatie die door specialisten is voorgeschreven. De ICT-keuze van de huisartsen maakt een intensievere samenwerking met apothekers mogelijk. Zowel in de dagelijkse zorg voor patiënten, als bij verbetertrajecten.

(Foto: Studio Oostrum)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *