App helpt huisarts zoeken naar eerstelijnsbed

App helpt huisarts zoeken naar eerstelijnsbed

Datum: 8 september 2017

clientkenmerken_wijkverpleging_zorgenzZorgverleners in de regio Midden-Brabant kunnen sinds deze maand met de nieuwe app ZorgbedMB snel een eerstelijnsbed regelen voor kortdurende opname van kwetsbare ouderen. De app biedt een overzicht van de beschikbare eerstelijnsbedden in de regio, voor zowel hoog-complexe als laag-complexe zorg. Een mooi initiatief dat landelijk navolging verdient.

De app is een initiatief van Zorgnetwerk Midden-Brabant. Kwetsbare ouderen die nog thuis wonen hebben soms acuut extra zorg nodig. Het regelen van die extra zorg en het vinden van een bed voor een kortdurende opname kost met name de huisarts veel tijd. Om die reden heeft de organisatie de app ontwikkeld.

Actuele beschikbare beddencapaciteit
De app werkt op basis van een aantal vragen. De huisarts kan door de ja-nee-vragen snel komen tot een juiste oplossing. Zo kan de app snel doorverwijzen naar een ziekenhuis, maar kan ook een verpleegzorgaanbieder in de regio gevonden worden. Als een andere zorgvorm, zoals geriatrische revalidatie zorg of een crisisbed nodig is, laat de app organisaties zien die deze zorgvorm kunnen leveren.
Alle zeven zorgorganisaties die eerstelijnsverblijf (ELV) aanbieden in Midden-Brabant (De Wever, Het Laar, Maasduinen, Schakelring, ’t Heem, Thebe en Volckaert) participeren in de app en houden met elkaar de beschikbare beddencapaciteit actueel.

Ook consultatie specialist ouderengeneeskunde
Verder is ZorgbedMB een handig hulpmiddel om te bepalen welke zorgvorm het beste aansluit bij de zorgvraag van de patiënt. Bovendien kan de huisarts via de app een specialist ouderengeneeskunde of de geriater van het Elisabeth-TweeSteden consulteren.

 

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *