Preventie: de volgende stap

Preventie: de volgende stap

Datum: 25 januari 2018

Datum | Tijd
Datum(s) - 25/01/2018
09:00 - 16:45 uur

Locatie
Meervaart Congres & Event


Preventie is nodig om de gezondheid van de bevolking te bevorderen en kosten binnen de perken te houden. De gezondheidskloof moet ook kleiner worden. Nu gaan mensen met een lage opleiding gemiddeld zeven jaar eerder dood dan mensen met een hoge opleiding. Gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door onze manier van leven, maar ook door de leefomgeving. Het preventiecongres besteedt aandacht aan  factoren die de mate van gezondheid en kwaliteit van leven bepalen: hoe kunnen we die beïnvloeden? Welke maatregelen moeten gemeenten, onderwijs, zorg, bedrijven en VWS nemen? Het Preventiecongres werkt toe naar een top tien van concrete maatregelen.

Plenaire sprekers zijn o.a. Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid; Erik Scherder, hoogleraar klinische neurpsychologie en Alex Burgdorf, hoogleraar determinanten van volksgezondheid. Naast plenaire zijn er ook subplenaire lezingen.

Het Preventiecongres wordt georganiseerd door GZNDHDSZRG (partner van Uitgeverij SWP en Logacom). Zie het volledige programma, meer informatie en aanmelding.

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *