Besluitvorming in de oncologie

Besluitvorming in de oncologie

Datum: 23 mei 2019
Kaart niet beschikbaar

Datum | Tijd
Datum(s) - 23/05/2019
12:30 - 18:30 uur

Locatie
De Munt


OncoZON, het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland, nodigt u uit voor een inspirerend symposium over gedeelde besluitvorming in de oncologie.

De ontwikkelingen in de zorg voor mensen met kanker volgen elkaar in rap tempo op. Oncologische zorg wordt steeds complexer en er kan steeds meer. Het accent bij de besluitvorming ligt mede daardoor vaak op de medisch-technische opties. Maar wat wil de patiënt met kanker zelf ? Alles inzetten om te overleven, onafhankelijk blijven, symptomen behandelen, pijn bestrijden? De uitkomst van die afweging kan nogal wat uitmaken voor het behandelplan. Hoe krijgt de patiënt meer inbreng in de besluitvorming en wat vraagt gedeelde besluitvorming van zorgverleners?

Gerenommeerde sprekers als prof. dr. Anne Stiggelbout, dr. Annemiek Doeksen, prof. dr. Anne-Marie Dingemans, prof. dr. Harm Kuipers en prof. dr. Trudy van der Weijden belichten deze vragen van verschillende kanten.
Dr. Art Vreugdenhil presenteert de resultaten van het onderzoek dat OncoZON de afgelopen jaren deed naar gedeelde besluitvorming in de oncologische zorg. Dit project maakte deel uit van het Citrienfondsprogramma.
Gespreksleider: prof. dr. ir. Koos van der Hoeven.

Zie alle informatie over deze bijeenkomst

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *