Genomineerden Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg bekend

Genomineerden Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg bekend

Datum: 11 september 2018

De genomineerden voor de Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg zijn bekend. Uit de 25 inzendingen koos de jury een shortlist van drie inzendingen. De genomineerden zijn OZOverbindzorg, Wedde dat het lukt en Paramedisch centrum De Bleekerij. Het is voor het eerst dat deze Award wordt uitgereikt tijdens het evenement MedischOndernemen LIVE op 6 oktober a.s. U kunt uw stem uitbrengen op een van de genomineerden.

Het gaat om een Award voor de beste, meeste inspirerende en ondernemende, multidisciplinaire samenwerking waarin de eerste lijn een rol speelt. De award heeft als doel de samenwerking in de eerste lijn te versnellen. Praktijkhouders die inmiddels de multidisciplinaire samenwerking hebben getest en gelanceerd, kunnen vaak een voorbeeld zijn voor andere collega’s. Zij kunnen collega-praktijkhouders die dit ook willen doen, maar nog net een duwtje in de rug kunnen gebruiken, inspireren.

Genomineerden
OZOverbindzorg staat voor samenwerking en delen van zorg. Alle partijen (mantelzorgers, familie en zorgverleners) die betrokken zijn bij de zorg en het welzijn van een cliënt worden samengebracht. Er vormt zich een netwerk rondom de cliënt, waarbij de cliënt bepaalt wie er mee doet. Alle partijen zijn zo beter op de hoogte en de lijntjes zijn kort, met teamspirit rondom de cliënt als gevolg. De cliënt is eigenaar zonder belang van één van de betrokken partijen. Resultaat? Commitment bij alle partijen. ZorgenZ publiceerde eerder een artikel over een van de genomineerden: OZOverbindzorg scoort in GezondVeluwe

Wedde dat het lukt is een gezamenlijk initiatief van huisartsenpraktijk Wedde en Dorpsbelang Wedde. Het wil ervoor zorgen dat inwoners van drie dorpen binnen de gemeente Bellingwedde op een goede en aangename wijze zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dit wordt gerealiseerd door de informele en formele zorg met elkaar te verbinden. Ook hierover publiceerde ZorgenZ eerder een artikel: Wedde dat het lukt

Binnen De Bleekerij werken verschillende zorgverleners samen aan een breed aanbod van nazorg voor oncologie- en oedeempatiënten.

Innovatiekracht, resultaat en impact
De jury (bestaande uit hoogleraar universiteit Leiden en senator Eerste Kamer Jan Antonie Bruijn, associate professor primary healthcare Radboudumc en toezichthouder bij zorgorganisaties Geraline Leusink en directeur Jan van Es instituut & associate professor LUMC Marc Bruijnzeels) hebben deze drie multidisciplinaire samenwerkingen genomineerd. Belangrijke criteria waren innovatiekracht, ondernemerschap, resultaat en impact. Deze genomineerden zijn in de race voor de juryprijs van 5.000 euro en de publieksprijs.

Om het publiek en de jury te overtuigen, maakten de genomineerden een vlog. Wie moet volgens u de publieksprijs winnen? Breng uw stem uit!

Voor de lezers van ZorgenZ zijn gratis toegangskaarten beschikbaar voor dit evenement. U kunt u aanmelden met kaartnummer 66 via www.medischondernemenlive.nl/aanmelden.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *