E-book: Goed oud worden in Houten

E-book: Goed oud worden in Houten

Datum: 8 juni 2018

‘Goed oud worden in Houten,’ dat is de titel van het eerste e-book van DuurSaam Houten. Onlangs zijn de eerste twee verhalen over de kracht van samenwerking verschenen. In ieder verhaal vertellen twee professionals vanuit verschillende organisaties – en soms ook domeinen – hoe zij samenwerken en wat de meerwaarde is voor ouderen. Uiteindelijk groeit het e-book uit tot een bundeling van zeven verhalen.

In het eerste verhaal komt een medewerker van Het Sociaal Loket en een oudere aan het woord. In het tweede verhaal gaat een huisarts in gesprek met een coördinator zorg van een eerstelijnsverblijf. Wat is nodig voor een goede overdracht? En wat betekent dat voor de oudere?

DuurSaam Houten
Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen en gaan na een opname zo snel mogelijk weer naar huis. Ook als zij zorg, behandeling of ondersteuning nodig hebben. Deze ouderen hebben vaak te maken met verschillende zorg- en hulpverleners. Zij vormen samen met mantelzorg en vrijwilligers het (zorg)netwerk rond de oudere. Het is belangrijk dat dit netwerk goed samenwerkt. Zeker op het moment dat een oudere niet meer goed voor zichzelf kan zorgen. In Houten werken organisaties uit zorg en welzijn samen in de zorg rond ouderen in het programma DuurSaam Houten. De ambitie? Goed oud worden in Houten.

Lees ook: Veel kansen voor ouderen in Houten

Kracht zit in verbinding
Binnen het programma DuurSaam Houten staat de behoefte van de oudere centraal. De kracht van het programma zit in de verbinding. Verbinding van partijen en samenhang in projecten. Het netwerk is goed, de lijnen zijn kort. Men weet wat de ander kan bieden en zo kunnen zij gezamenlijk echt iets betekenen voor ouderen.

Betrokken organisaties
DuurSaam Houten is een initiatief van Zorg in Houten in samenwerking met de Gemeente Houten en Sociaal Team Houten, Welzijnsorganisatie van Houten&co, Wijkverpleging Rivas, VVT-organisaties ZorgSpectrum, Warande én het St. Antonius Ziekenhuis.

Rol Raedelijn
Het programma DuurSaam Houten richt zich op de gedeelde ambitie van partijen om goed oud te kunnen worden. De adviseurs van Raedelijn vormen samen met Antoinette Blok (directeur projecten) het programmateam.

U kunt hier het e-book ‘Goed oud worden in Houten downloaden

(Foto: omslag e-book)

 

Rol van een ROS
Voor alle zorgprofessionals en voor organisaties als branche-, kennis- en onderzoeksinstituten, zorgverzekeraars, lokale en landelijke overheid en overheid  zijn de ROS’en (regionale ondersteuningsorganisaties) een krachtige partner in de transformatie naar gebieds- en populatiegericht werken. Kijk hier voor meer informatie over de ROS in uw eigen regio. 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *