Actiz onder vuur

Actiz onder vuur

Datum: 20 januari 2017

actiz_cordaan_zorgenzEen viertal thuiszorgorganisaties heeft onder leiding van Cordaan het lidmaatschap van de brancheorganisatie Actiz per 01-01-2018 opgezegd. Bestuursvoorzitter Eelco Damen van Cordaan overweegt een aparte brancheorganisatie op te richten voor zorgaanbieders in grote steden.

De onvrede van de thuiszorg- en verpleeghuisorganisaties wordt gevoed door de zeer krappe arbeidsmarkt en het moeizaam realiseren van een geschikt woon- en leefklimaat voor ouderen in de grote stad, waarvoor Actiz onvoldoende oog heeft. Onverteerbaar is voor deze organisaties dat Actiz een nieuwe cao heeft afgesloten zonder de vakbond FNV, waardoor een deel van de arbeidsmarkt in Amsterdam buitenspel komt te staan.

Constructieve opstelling
Voorts speelt een rol dat er onvrede bestaat over de wijze waarop de discussie afgelopen jaar over de kwaliteit in de verpleging en verzorging wordt gevoerd en over het terugbetalen van onregelmatigheidstoeslag. Damen benadrukt echter dat er nog geen sprake is van een definitieve breuk: de organisaties stellen zich constructief op en hopen een vernieuwing bij Actiz te realiseren.

Actiz werkt aan verbetering
Op haar website meldt Actiz dat de kritiek die de organisatie de afgelopen tijd van een aantal leden ontving, wordt meegenomen om de vereniging, ons werk en onze profilering te verbeteren. Ook deze leden zijn betrokken bij de lopende dialoog over hoe we het in de toekomst willen en gaan doen. We hebben er vertrouwen in dat we binnen enkele maanden tot een goede, nieuwe verenigingsstructuur komen waar de leden zich in kunnen vinden.

(Foto: logo Cordaan)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Abonneer hier