3 goede vragen nu ook beschikbaar voor huisartsen

3 goede vragen nu ook beschikbaar voor huisartsen

Datum: 27 juni 2018

Patiënten willen graag meebeslissen over hun behandeling en samen met hun huisarts een weloverwogen keuze maken. Dat kan door het stellen van zinvolle vragen. De 3 goede vragen dienen hierbij als leidraad. Deze werden al met succes gebruikt in de medisch specialistische zorg, maar nu is er ook gratis materiaal beschikbaar voor de huisartsenzorg.

De 3 goede vragen zijn gericht op bewustwording: zowel de persoonlijke situatie van de patiënt als de medische kennis van de huisarts en praktijkondersteuner spelen mee bij keuzes omtrent behandeling.

Gratis materiaal voor huisartsenteams
Huisartsen kunnen gebruik maken van de ‘implementatiekoffer’ met onderstaande materialen. Deze zijn hier te downloaden en staan op de website www.3goedevragen.nl. Daarnaast kunnen huisartsen de materialen gratis bestellen, zo lang de voorraad strekt. Geïnteresseerd? Stuur een mail aan [email protected].

  • Poster
  • Folder
  • (Visite)kaartjes, in het Nederlands, Arabisch, Engels en Turks
  • Video voor wachtkamerscherm
  • Beknopte handleiding met praktische tips voor implementatie (versie voor zorgverleners en versie voor zorggroepen)
  • Korte verkenning van het gebruik van 3 goede vragen in de huisartsenpraktijk

Workshop Persoonlijk Consulteren
Het NHG heeft een workshop ontwikkeld om huisartsen en praktijkondersteuners te helpen bij het verder vormgeven van Samen Beslissen. De workshop duurt één uur en gaat in op Persoonsgericht Consulteren. Voor het testen van de workshop worden nog enthousiaste huisartsen en praktijkondersteuners gezocht. Interesse? Stuur een e-mail naar [email protected].

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *